Kiełbaski a\'la gołąbki

Kiełbaski a\'la gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkie kiełbaski grillowe

    8-10 sztuk
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bulion warzywny

    3/4 szklanki
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, włożyć całą do dużego garnka, zalać wrzątkiem i obgotowywać, stopniowo zdejmując mięknące listki. Ściąć z nich grubsze nerwy, brać po dwie sztuki i zawijać w nie kiełbaski(tak jak gołąbki). Na dnie dużego rondla ułożyć pozostałe liście, na nich zawinięte kiełbaski, zalać gorącym bulionem, dodać olej oraz pomidory z puszki. Dusić prze 25-30 minut pod przykryciem. Doprawić sos cukrem, solą i pieprzem wg gustu. Podawać z puree. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

07.10.2011 21:05
super przepis

FAFIK

09.05.2011 22:09
Pychota

jolaxa

22.01.2011 14:43
musi byc smaczne

romanrafal

26.12.2010 09:19
zrobię sobie

Grażyna13

17.10.2010 19:16
fajny pomysl !

berys18

05.10.2010 09:40
super

Pralinka

16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)

Pralinka

16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)

Pralinka

16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)

Pralinka

16.09.2010 08:34
Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat