Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 250 gram
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
masło klarowane 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE

Kroki postępowania

1
Kanie oczyścić następnie oskrobać delikatnie nożem skórkę i wyciąć twardy środek tak zwany czubek.Większe grzyby pokroić na mniejsze części a mniejsze zostawić w całości lub przeciąć na pól.
Krok 1 - SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE foto
2
W naczyniu roztrzepać jajka dodać czosnek granulowany,chili,pieprz i sól wymieszać do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą dodać natkę pietruszki i również wymieszać.
Krok 2 - SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE foto
5
Uprzednio przygotowane grzyby panierować najpierw w jajkach z przyprawami a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE foto
6
Na patelni rozgrzać klarowane masło i ułożyć opanierowane kanie.
Krok 4 - SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE foto
7
Smażyć na rumiano z obu stron na średnim ogniu około 3-4 minuty z każdej.Usmażone grzyby zdjąć z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu układając je na papierowych ręcznikach.
Krok 5 - SMAŻONE KANIE W PIKANTNEJ PANIERCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak