Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w potrawce
Kroki postępowania
Na końcu dodaję ocet winny, doprawiam solą i gałką, podgrzewam ale nie wolno zagotować
ryż | 1 szklanka |
sól | 1 do smaku |
olej | 3 łyżki |
marchew | 1/2 kg |
groszek mrożony | 200 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1 szczypta |
masło miękkie | 2 łyzki |
udka kurczaka | 6 sztuk |
por (biała część) | 1 sztuks |
marchew | 2 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
seler | 1 plaster gruby |
sól | 1 do smaku |
mleko 3,2% | 2 szklanki |
masło klarowane | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyzki typ 500 |
sól | 1 do smaku |
żółtko jajek | 1 sztuka |
rosół | 1/2 szklanki |
ocet winny | 3 łyżki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: