Krupnik z kaszą

Krupnik z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka drobiowe

    1/2 kg
  • utarta marchew

    250 g
  • pietruszka utarta

    100 g
  • seler

    100 g
  • cebula

    2 szt
  • kasza jęczmienna

    1 szkl
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • słonina

    100 g
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i gotować.
Warzywa dodać do wywaru ze skrzydełek i gotować.
Kaszę dodać do wywaru, ziemniaki pokroić w kostkę.
Gdy kasza jest prawie miękka, dodać ziemniaki, posolić i ugotować.
Słoninę drobno pokroić i przesmażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą, dodać do krupniku.
Na koniec dodać majeranek i przyprawić do smaku przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

14.11.2010 22:39
Mój synek uwielbia krupnik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat