Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kokosową kruszoną i kandyzowanymi owocami
1.Wszystkie składniki kruszonki wrzucić do naczynia i ugniatać palcami
tak, by zrobiły się grudki. Gdy są zbyt mokre i klejące dosypać
delikatnie mąki.
2. Miękkie masło za pomocą miksera utrzeć z żółtkami i cukrem
pudrem. Dodawać stopniowo ser oraz budyń,połączyć. Dodać owoce kandyzowane oprószone mąką
, wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy.Wymieszać
delikatnie łyżką, by masa nie straciła na puszystości.
3. Na tortownicę (26 cm) wsypać 3/4 kruszonki, wlać masę serową.
4. Wierz posypać pozostałą kruszonką.
5. Piec w temp. 180 stop. 1godz.
6. By sernik nie opadł, wyłączamy piekarnik i jeszcze 10-15 minut
pozostawiamy w piekarniku, następnie uchylamy drzwiczki i czekamy aż
ostygnie.
7. Po upieczeniu zimny sernik polać lukrem.