Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
cytryna 1 szt
masło 50 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe

Kroki postępowania

1
Wypatroszone pstrągi oczyszczamy z łusek i usuwamy oczy. Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem cytrynowym.
Krok 1 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto
2
Do środka każdej z ryb dajemy plasterki cytryny oraz kawałki masła.
Krok 2 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto
3
Ryby układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Smarujemy olejem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Pieczone pstrągi maślano-cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gocha29 23.03.2015 12:14
Ten przepis na pewno wypróbuję
olkaaa 22.03.2015 16:48
też takie robię
IwonaDD 22.03.2015 16:25
pychota!!!!!
Justi2401 22.03.2015 15:46
Mniam pyszne rybki, uwielbiam :)
RenataZ-et 22.03.2015 15:35
lubię pstrągi w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak