Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso zamarynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
koperek 2 gałązki
kostka rosołowa
pieprz
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso zamarynowane

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy
Krok 1 - Duszone mięso zamarynowane foto
2
Polewamy oliwą z dwóch stron
Krok 2 - Duszone mięso zamarynowane foto
3
Oprószamy kucharkiem
Krok 3 - Duszone mięso zamarynowane foto
4
Następnie oprószamy czosnkiem, papryką i pieprzem
Krok 4 - Duszone mięso zamarynowane foto
5
Przekładamy do garnka i dajemy do lodówki na 12 godzin
Krok 5 - Duszone mięso zamarynowane foto
6
Smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron
Krok 6 - Duszone mięso zamarynowane foto
7
Przekładamy do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę , kucharka, pokrojony koper. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 7 - Duszone mięso zamarynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.03.2015 19:43
super smacznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak