Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
olej 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
mąka 2 szkl
cynamon Prymat 1 łyż
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyż
marchew 1,5 szkl (starta)
jabłko 1 szt
płatki migdałowe 5 dag
mleko skondensowane 150 g
masło 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.
Krok 1 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
2
Marchew i jabłko obrać zetrzeć na tarce do jarzyn
Krok 2 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
3
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i zmiksować.
Krok 3 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
4
Gdy składniki się połączą dodać mąkę. Wymieszać.
Krok 4 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
5
Na koniec dodać starte jabłko i marchew wymieszać.
Krok 5 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
6
Przelać do formy, piec w temp. 180 stopni przez 40-45 minut. Wystudzić.
Krok 6 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
7
Mleko słodzone zagęszczone zmiksować z 2 łyżkami masła i posmarować ciasto.
Krok 7 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto
8
Posypać płatkami migdałowymi.
Krok 8 - Ciasto marchewkowo jabłkowe z migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 19.03.2015 15:40
wygląda apetycznie
wwwiolka 19.03.2015 12:39
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak