Smarowidełko do chleba

Smarowidełko do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5 litra domowego smalcu ze skwarkami

  • 30dag pieczonej łopatki wieprzowej

  • 1 główka czosnku

  • majeranek, pieprz, sól

  • jabłko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalec rozgrzać. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodać zmielone mięso i starte na jarzynowej tarce jabłko. Włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Smażyć ok. 10 min. Włożyć do słoiczków, dokładnie zakręcić i wystudzić odwrócone dnem ( odwrócić, kiedy są już chłodne ale zawartość płynna)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 15:56
Lubię i robię też swojski smalec.

Anonimowy

24.04.2013 17:32
Złej jakości zdjęcie.

Fiffi

08.10.2012 23:04
super, a do tego jeszcze ogórek małosolny

parysek10

02.03.2012 16:20
Jakość zdjęcia wprost wyborna.

IZABELA29

24.08.2011 22:08
pyszny, moja córa przepada za takim smarowidełkiem...

jogobella23

10.05.2011 10:02
supert

Marzena40

02.02.2011 09:28
pewnie smakowite

Dorota71

26.09.2010 10:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat