Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb samo ziarno

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pestki słonecznika 0,5 szkl
siemię lniane 0,5 szkl
otręby pszenne 0,75 szkl
płatki owsiane 0,75 szkl
sezam 3 łyż
pestki dyni 0,5 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyż
woda letnia 250 ml
olej 2 łyż
syrop klonowy 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb samo ziarno

Kroki postępowania

1
Ziarna słonecznika dyni i siemienia wsypać do miski i wymieszać.
Krok 1 - Chleb samo ziarno foto
2
Wsypać do ziaren otręby i płatki oraz sezam, wymieszać.
Krok 2 - Chleb samo ziarno foto
3
W drugiej misce wymieszać wodę z olejem, syropem i solą.
Krok 3 - Chleb samo ziarno foto
4
Otrzymany płyn wlać do ziaren i wymieszać.
Krok 4 - Chleb samo ziarno foto
5
Przełożyć do foremki, zostawić na 120 minut. Piec w temp. 170 stopni przez 25 minut, następnie wyjąć z formy i piec jeszcze 40 minut
Krok 5 - Chleb samo ziarno foto
6
Przed krojeniem dobrze ostudzić
Krok 6 - Chleb samo ziarno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.03.2015 20:32
jak dla mnie rewelacja :)
cukiereczek 13.03.2015 18:18
pełen ziaren bardzo apetyczny
gottrina 13.03.2015 15:03
z chęcią bym zjadła taki chlebek
kloruś 13.03.2015 13:55
Pyszności! Chętnie bym skosztowała!
Michał2 13.03.2015 12:43
smaczny chlebek
Futka 13.03.2015 12:13
Uwielbiam! Przepyszny i bardzo zdrowy chlebek :)
monika141 13.03.2015 10:52
Pyszny chlebek
jola91 13.03.2015 10:38
Świetny przepis, samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak