Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą i pieczarkami
Kroki postępowania
Na każdy krążek ciasta nakładać po lyżeczce farszu, zlepiać pierogi.
Podawać np. z podsmażoną cebulką.
mąka pszenna | 400 g |
jajko | 1 szt |
sól | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 1/2 szkl |
soczewica zielona | 100 g |
pieczarki | 100 g |
cebula | 1 szt |
jajko | 1 szt |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sos sojowy | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: