Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane naleśniki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mleko 3,2% 2 szklanki
mąka pszenna 8-10 łyżek
sól 0,5 łyżeczki
olej 1 łyżeczka

Farsz

pieczarki 500 gram
serek śmietankowy 1 opakowanie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 3 sztuki

Panierka

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Do smażenia

olej do smażenia

Porada

Najlepiej smakują w połączeniu z czerwonym barszczem

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane naleśniki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do miski wlewamy mleko i dodajemy pozostałe składniki niezbędne do przygotowania ciasta. Gdy ciasto jest za gęste dolewamy odrobinę mleka, gdy za rzadkie dodajemy mąkę. Z przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki.
Krok 1 - Panierowane naleśniki z pieczarkami foto
2
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki masła i szklimy na nim cebulę, gdy uzyskamy złocisty kolor dodajemy pieczarki i całość smażymy, aż pieczarki zmiękną. Na patelnię dodajemy serek śmietankowy ( ja używam serka HOCHLAND ) doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Panierowane naleśniki z pieczarkami foto
3
Na każdym naleśniki rozsmarowujemy po czubatej łyżce farszu i zwijamy według uznania. Jajko roztrzepujemy widelcem z solą i pieprzem. Zwinięte naleśniki obtaczamy najpierw w jajku potem w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.
Krok 3 - Panierowane naleśniki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 10.03.2015 13:46
Przepyszne i niezwykle smaczne naleśniki :) Prezentują się bardzo apetycznie :D
Czyki 10.03.2015 13:35
Pysznie przyrządzone naleśniki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak