Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z tapioki z brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tapioka 2 g
mleko kokosowe 150 ml
mleko 50 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczki
kardamon 1/4 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z tapioki z brzoskwiniami

Mleko wymieszać z mleczkiem kokosowym, mąką z tapioki oraz cukrem waniliowym, cynamonem i kardamonem.Wlać do garnka i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki, aż do uzyskania konsystencji budyniu. Brzoskwinie pokroić w kostkę i gdy budyń będzie gotowy zdjąć go z ognia, dodać brzoskwinie i wymieszać. Przełożyć do miseczki i kilkoma kawałkami brzoskwini udekorować wierzch budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 23:10
Ciekawy budyń. Pycha.
Gracer 09.03.2015 07:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak