Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa kruszynka
Składniki na lukier ucieram i polewam ciasto połową lukru. Posypuję posiekanymi orzechami i polewam resztą lukru. Odstawiam, aż lukier zastygnie.
jajko | 380 gram |
mąka pszenna | 380 gram |
cukier kryształ | 380 gram |
masło lub margaryna | 380 gram |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cytryna | 3 sztuki |
cukier puder | 300 gram |
białko | 1 sztuka |
sok z cytryny | 1 sztuka |
gorąca woda | 1 łyżka |
orzechy włoskie siekane | 100 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: