Biedna zupka:):)

Biedna zupka:):)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    7 sztuk
  • marchewki

    3 sztuki
  • fasolki szparagowej

    1 słoik
  • rosołowe

    2 kostki
  • śmietany

    1 łyżka
  • mąki

    1 łyżka
  • siekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać umyć pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i przekroić na połowy. Włożyć do garnka i zalać trzema litrami wody. Dodać kostki rosołowe i zagotować. Gotować 20 min. Dodać fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości warzyw i zaciągnąć mąką i śmietaną. Dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

11.02.2011 14:22
pychota

kasiurek

17.11.2010 21:18
bardzo fajna ta zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat