Zupa warzywna z botwinką

Zupa warzywna z botwinką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 l
  • botwinka

    1 pęczek z buraczkami
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    8 sztuk
  • młode ziemniaki

    8 sztuk
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • liść lubczyku

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno. Marchew, pietruszkę, pieczarki oraz buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Botwinkę posiekać drobno.
2. W garnku zagotować bulion, wrzucić warzywa. Gotować do miękkości, w trakcie doprawić, oraz dodać koperek. Do zupy wlać jogurt naturalny, wymieszać, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat