Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS CZEKOLADOWY

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 600 ml
czekolada gorzka 150 gram
biała czekolada 150 gram
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MUS CZEKOLADOWY

Połowę czekolady wlać do rondelka i mocno podgrzać.Dodać do niej posiekaną białą czekoladę.Mieszać aż czekolada się rozpuści.Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Drugą część śmietany również podgrzać w ten sam sposób i dodać posiekaną gorzką czekoladę.Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia.Całkowicie wystudzić.
Dobrze wystudzone śmietany ubić w osobnych naczyniach i przełożyć do pucharków razem z pokrojonymi bananami lub innymi owocami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 11.11.2015 22:07
Super deser
Jagódka77 16.05.2015 14:56
pyszny deser
Klausia 25.03.2015 22:43
Biorę bez zastanowienia :)
Damiano
Damiano 22.03.2015 06:41
smaczny deser
Beatris 06.03.2015 21:57
To deserek w sam raz dla mojej rodzinki, pycha:)
msmariusz 06.03.2015 21:02
smacznie na talerzu
V_kuchareczka 06.03.2015 20:17
coś wspaniałego
mikrusiak 06.03.2015 19:53
ale słodkości... mniam mniam...:)
irenka 06.03.2015 19:51
pyszniutki deserek
marenka 06.03.2015 19:04
Pychotka;-)
pestka 06.03.2015 18:52
pyszny deser
joanna43 06.03.2015 18:44
sama dobroć
Ania67 06.03.2015 18:36
Przepyszny deserek
tomek18 06.03.2015 18:31
świetny deserek
gosiag 06.03.2015 17:42
lubie takie deserki
Małgorzata Pin 06.03.2015 17:22
Sama słodycz
adelajda 06.03.2015 17:05
Lubię takie lekkie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak