Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    dowolna ilość
  • woda

    3 l
  • ocet 10 %

    0,5 l
  • cukier

    5 łyżek
  • sól

    3 łyżki
  • gorczyca

    0,5 łyżeczki na słoik
  • liść laurowy

    2 listki na słoik
  • cebula biała

    2 plastry na słoik
  • czosnek

    4 ząbki na słoik
  • koper łodyga

    kawałek do słoika
  • ziele angielski

    3 kulki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć powkładać do słoików dodać przyprawy . Z wody octu cukru i soli zrobić zalewę napełnić słoiki .Pasteryzować około 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

07.01.2014 08:50
u mnie sie już skończyły

ben-ka

06.01.2014 11:16
Takie zapasy na zimę,to i ja lubię mieć:)

Andysz

27.11.2012 09:50
na zimę ekastra;]

Mysiunia

16.08.2011 20:27
smaczne:)

Mysiunia

16.08.2011 20:27
smaczne:)

rzenia15

26.07.2011 11:02
ja również robię takie ogórki na zimę

Ewelina47

23.02.2011 17:00
uwielbiam do kanapek

matii6

03.11.2010 11:02
też robię na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat