Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z parówek i kukurydzy.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie pół kilo
cebula 1 duża sztuka
kukurydza w puszce pół puszki
olej do smażenia
ketchup łagodny według uznania
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat według uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat według uznania
ryż 20 dag

Porada

Do potrawki możemy użyć ostrej papryki i pikantnego ketchupu.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z parówek i kukurydzy.

1.Cebulę obrać i pokroić w paseczki,dusić na oleju aż będzie miękka,należy uważać,żeby jej za mocno nie przypiec.
2.Kukurydzę odsączyć z zalewy,parówki pokroić w plasterki.
3. Do cebuli dodać kukurydzę,parówki,ketchup ( około 3-4 łyżki ). Chwilę poddusić,przyprawić do smaku solą ,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.
4.W między czasie ugotować ryż w osolonej wodzie,,osączyć.
5. Na talerze nakładać porcje ryżu i sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.04.2017 15:54
Dziękuję;)
gusia1000 15.04.2015 22:48
Prosto i smacznie.
Babeczka35 03.03.2015 18:05
Dziękuję:)
Wafelek2601 03.03.2015 17:41
Ciekawy przepis
kanu83 03.03.2015 16:49
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak