Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą kiszoną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
makaron łazanki 300 g
boczek wędzony 400 g
marchewki 2 duże
cebule 2
smalec 2 łyżki (gęsi)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
bulion drobiowy 150 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną

Makaron na łazanki gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy ,przelewamy zimną wodą.

Kapustę płuczemy ,osączamy ,siekamy. Marchewki i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu. Dodajemy kapustę ,smażymy jeszcze 2-3 min i zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe. Dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty (nadmiar płynu redukujemy).

Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni.

Makaron ,kapustę i boczek (razem z wytopionym tłuszczem) mieszamy w garnku (cały czas podgrzewając na małym ogniu). Do smaku doprawiamy przyprawą do zup w płynie i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak