Śledzie z miodem

Śledzie z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 szt
  • olej

    1 kieliszek
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • liść laurowy

    3 szt
  • miód płynny

    2 łyżki
  • ocet

    2 łyżki
  • śledzie

    1 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dobrze wymoczyć, następnie włożyć do rondla koncentrat pomidorowy, olej, listki, miód, ocet lekko podgrzać by składniki połączyły się.
Cebulę usmażyć na złoty kolor i dodać do pozostałych składników, trochę razem poddusić na wolnym ogniu.
Wszystko dobrze wymieszać.
Śledzie pokroić w grubą kostkę.
Warstwami przekładać śledzie.
I-sos
II-śledzie
III-sos
IV-śledzie.
Smakują najlepiej następnego dnia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

01.08.2011 13:18
pewnie pysznie nigdy nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat