Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe powidło borówkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
woda 0.5 szklanki
cukier kryształ 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe powidło borówkowe

Borówki wypłukać podlać wodą i smażyć pod koniec śmażenia dodajemy cukier. Czas smażenia zależy od gęstości dżemu jeżeli chcemy gęstszy dżm to smażymy go dłużej. Gorące przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.02.2015 19:31
Na pewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak