Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
ogórki kiszone 5 szt.
ryż 200 gram

sos do sałatki

majonez 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy i przesypujemy do miski. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Składniki wymieszać.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem  foto
2
Do wymieszanych składników dodać odcedzoną kukurydzę. Następnie dodajemy tuńczyk i składniki mieszamy. Możemy dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem  foto
3
Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z musztardą. Dodajemy przyprawy:sól, pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.02.2015 13:38
pyszne jedzonko :-)
Michał2 23.02.2015 20:04
pyszna sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak