Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet w pikantnej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet w pikantnej panierce

Umytego i osuszonego kotleta delikatnie rozbijamy. Do miski wybijamy jajko i dodajemy pieprz, przyprawę do zup i sól. Dokładnie mieszamy. Bułkę tartą mieszamy z papryką w proszku. Przygotowane mięso moczymy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.02.2015 10:30
niezła panierka
Franciszek 23.02.2015 10:17
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak