Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa piątkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 5-6 sztuk
śmietana 18 proc 200 ml
przyprawa do potraw 1-2 dkg
sól i pieprz do smaku
woda 2-3 litry
ser żółty 10 dkg
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa piątkowa

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do średniej wielkości garnka.
Marchewkę i pietruszkę obrać, włożyć w całości do garnka. Zalać wodą. Gotować.
Za jakiś czas do gotującej się zupy dodać różyczki brokuła. gotować. Półmiękką marchewkę i pietruszkę wyjąć na talerz, jak przestygnie zetrzeć na drobnych oczkach tarki i ponownie wrzucić do garnka. Cebulkę drobno pokroić (może być por), dorzucić do zupy. Ser żółty zetrzeć drobno, pod koniec gotowania, dodać przyprawy, posypać na zupę, mieszać, chwile gotować. Zupę zaprawić rozprowadzona wrzątkiem śmietaną, gdy zupa lekko zawrze, zestawić z ognia.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 22.02.2015 20:18
smaczna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak