Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
6 sztuk -
wątróbka drobiowa
500 g -
szalotka
2 sztuki -
porzeczki
50 g -
maliny świeże
50 g -
masło
40 g -
mąka
-
olej
1 łyżka -
woda
1,5 l -
miód
2 łyżki -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
ocet winny
1/2 szklanki -
wino czerwone
1/2 szklanki -
Rozmaryn suszony Prymat
-
estragon
-
Gałka muszkatołowa cała Prymat
-
Pieprz ognisty mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
bazylia świeża
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Wątróbka drobiowa z owocami, odc. 15
Kroki postępowania




Komentarze (2)