Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik czarno-biały

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło lub margaryna 20 dag
kakao 2 łyżki

masa serowa

serek homogenizowany 3 szt
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
budyń waniliowy 1 szt

polewa

polewa czekoladowa 1 szt
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czarno-biały

Wszystkie składniki ciasta połączyć, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na około pół godziny.
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać roztopione masło. Z białek ubić sztywna pianę. do masy dodać budyń i porcjami serek. Na koniec dodać ubita pianę. Dno formy wykleić ciastem, a następnie nałożyć masę serową. Piec około godziny w temp 180 stopni. Po upieczeniu posmarować polewą czekoladową i posypać wiórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.03.2015 14:27
sernik najlepszy
matesko 23.02.2015 14:24
smaczny taki sernik
irenka 21.02.2015 19:47
pycha ,uwielbiam sernik
as28 21.02.2015 18:42
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak