Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
wywar warzywny 500 ml
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1 domowa bulionetka z warzyw
śmietana do zup 100 ml
mąka 1-1,5 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem

Kroki postępowania

1
Schab wkładamy na patelnie, oprószamy solą i pieprzem i zarumieniamy na oleju.
Krok 1 - Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem foto
2
Przekładamy schab do rondla, podlewamy bulionem, dodajemy bulionetkę, listek laurowy i ziele angielskie - gotujemy przez około 40 minut.
Krok 2 - Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem foto
3
Następnie wywar przecedzamy do rondla. W śmietanie rozrabiamy mąkę zalewamy wywar i zagotowujemy do zgęstnienia, wkładamy schab i gotujemy 2-3 minuty.
Krok 3 - Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem foto
4
Schab podajemy z sosem.
Krok 4 - Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 21.02.2015 08:49
Bardzo lubię taki schabik:)
Motorek 21.02.2015 08:40
pyszny schabik
R'n'G Kitchen 20.02.2015 12:00
Po prostu PYCHA! Mniam!
pestka 20.02.2015 11:57
bardzo smaczny obiad
wwwiolka 20.02.2015 10:10
Bardzo fajny przepis.
jagoda5913 20.02.2015 09:22
Tak samo robię i jest pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak