Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, przełożyć na stolnicę, dodać mąkę i jajka. Zagnieść ciasto szybko i dokładnie. Uformować wałeczki o średnicy ok 2 cm. Lekko je spłaszczyć i pokroić na skośne kawałki. Kopytka wrzucić do osolonej wody, gotować ok 4 min od wypłynięcia. Podawać z podsmażonym boczkiem. Można również polać je bułka tartą przyrumienioną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 23.03.2012 16:22
pyszne
olkaaa 07.02.2012 09:58
uwielbiam
Ela15 09.05.2011 12:59
pycha
Barbara/zuza22_85 15.01.2011 16:17
moja niunia je uwielbia :)
Margo1 25.12.2010 16:16
bardzo lubię kopytka
IlonaAlbertos 26.11.2010 23:32
Pycha. Uwielbiam kopytka! :)
Monika193
Monika193 31.08.2010 10:28
bardzo lubię kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak