Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
wolowina zrazowa
600 g -
plastry wędzonej słoniny (lub boczku)
12 szt -
cebula
1 szt -
borowiki
150 g -
korzeń pietruszki
1 szt -
szpinak świeży
100 g -
Musztarda francuska Prymat
-
natka pietruszki
1 pęczek -
młoda włoszczyzna
-
rosól warzywny KUCHAREK
-
ziemniaki ugotowane
500 g -
jajko
1 szt -
mąka pszenna
3 łyżki -
śliwki węgierki
16 szt
do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
pieprz czarny
-
Kminek mielony Prymat
-
cząber
-
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
-
olej rzepakowy
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Zrazy z grzybami i śliwkami, odc. 39
Kroki postępowania

Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż się zrumieni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę borowiki i korzeń pietruszki oraz „potargany” w dłoniach młody szpinak. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, kminkiem oraz cząbrem. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do wystudzonego farszu dodajemy musztardę francuską oraz posiekaną natkę pietruszki.



Komentarze (2)