Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z szynką parmeńską, porem i ostrą papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 4 plastry mięso wieprzowe
por 5 cm
papryczka chilli 2 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1.2 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
szynka parmeńska 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z szynką parmeńską, porem i ostrą papryką

Mięso rozbijamy na cienkie plastry i każdy oprószamy przyprawami z obu stron.

Na każdy plater mięsa kładziemy szynkę, kawałki pora i połówki ostrej papryczki, zwijamy i spinamy wykałaczką.

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą aromatyzowaną i wkładamy roladki, zamykamy i pieczemy w piekarniku ok 45min w tem 170st .

podajemy z kluskami, surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 17.02.2015 21:43
smaczny obiadek
V_kuchareczka 17.02.2015 21:20
na pewno są pyszne
IKrakowianka 17.02.2015 20:52
świetne na obiad
IZABELA29 17.02.2015 15:10
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak