Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka smażone z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
oliwa
cebula 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka smażone z cebulą

Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym a nastepnie oprószamy z każdej strony przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i odsmażamy na niej udka z obu stron. Cebule obieramy, kroimy na ćwiartki i dodajemy na patelnię. Posypujemy sola i pieprzem, przykrywamy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Można na dno podlać odrobiną wody aby mięso się nie przypaliło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.07.2016 16:36
pyszne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak