Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnuszek mięsny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 35 dag
boczek wędzony 5 plaster
kiełbasa śląska 2 sztuka
pieczarki 1/2 opakowanie
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Garnuszek mięsny

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim cebulę drobno posiekaną, łopatkę pokrojoną w nieduża kostkę, boczek pokrojony w nieduże paski i kiełbasę śląską pokrojoną w krążki, a także pieczarki przecięte na pół. Gdy mięsa i grzyby będą już miękkie wlewamy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Smażymy mieszając i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przecierem pomidorowym. Cały czas mieszamy.
Przekładamy do garnka i podajemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.06.2016 22:18
wyśmienite danie
Stenka 14.02.2015 16:13
smaczne danie
Ola1young 14.02.2015 15:25
pyszne jedzonko
Franciszek 14.02.2015 14:49
Smaczna propozycja
Ania321 14.02.2015 13:12
smaczne danie :)
kanu83 14.02.2015 12:55
Pyszna propozycja
Pyszota 14.02.2015 10:49
super przepis
agnieszka214 14.02.2015 09:53
same smakowitości
ilka01 13.02.2015 22:27
super przepis :)
kasiaw 13.02.2015 22:25
Bardzo smaczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak