Przepis i sposób przygotowania na: Amarantusowe kotleciki z kurczakiem w sosie pieczarkowo - koperkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Cebule kroimy w kostkę i szklimy je na oleju rzepakowym. Przekładamy do miseczki.
* Pieczarki smażymy na patelni, na której wcześniej szkliliśmy cebule.
Pieczarki odkładamy do naczynia i studzimy.
- 4 łyżkami zeszklonej cebulki,
- 2 łyżkami podsmażonych pieczarek,
- 2 ząbkami czosnku,
- oraz amarantusem namoczonym w mleku.
* w wersji bezglutenowej polecam mąkę gryczaną
Do zmiksowanej masy dodajemy posiekany drobno świeży koperek i zagotowujemy.
* w razie konieczności sos doprawiamy solą morską
Na koniec do powstałego sosu ponownie wkładamy kotleciki i gotowe!
Życzę smacznego! :)