Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
200 g (obrane, plastry) -
pierś z kurczaka
1 szt. (pokrojona w paseczki) -
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
czosnek
1 ząbek (plastry) -
olej rzepakowy
(do smażenia) -
soczewica
1 puszka (bez zalewy) -
rosół z kury Kucharek
1 litr -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
śmietana
200 ml -
kapary całe Smak
1 łyżka (posiekane) -
kolendra
1 pęczek (siekana) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem
Kroki postępowania






Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się