Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
marchew 1 duża sztuka
pietruszka 1 duża sztuka
cebula 1 mała sztuka
śmietana 18 proc 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 2 płaskie łyżki
sól i pieprz do smaku
koperek według uznania
bulion warzywny 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa.

1.Pieczarki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w półplasterki.
2. Warzywa obieramy,myjemy i osuszamy.Cebulę drobno kroimy,a marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.W garnku roztapiamy masło i wrzucamy pieczarki i warzywa,chwilę przesmażamy,następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości.
4.Śmietanę mieszamy z mąką pszenną,dodajemy 2-3 łyżki gorącej zupy,żeby zahartować śmietanę,i przelewamy do zupy.
5. Zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.04.2017 07:43
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:34
Dobra zupa.
Babeczka35 14.02.2015 08:54
Dziękuję;)
wyattearp 13.02.2015 14:39
fajna zupka
Franciszek 12.02.2015 23:03
Pycha zupka
Iwusia 12.02.2015 22:59
dobra zupka
Ania84 12.02.2015 22:05
moja ulubiona
Beatris 12.02.2015 21:55
Bardzo apetyczna zupka :)
Babeczka35 12.02.2015 19:16
Dziękuję:)
IKrakowianka 12.02.2015 19:01
apetyczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak