Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane buraki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mięso mielone 50 dag
bulion 1/2 szklanki
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane buraki

Buraki myjemy i gotujemy do miękkości około 40 minut. . Po ugotowaniu stłudzimy i obieramy . Przekrawamy w poprzek na pół wydrążamy miąsz zostawiając około 0.5 cm ścianki buraka. Cebulę obieramy kroimy i mieszamy z mięsem mielonym dodajemy pokrojonego ogórka w kostkę doprawiamy solą i pieprzem . Wszystko razem mieszamy. Buraki wypełniamy farszem. Na samą góre ścieramy ser żółty i posypujemy. Gotowe buraki z farszem wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy bulionem i zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.02.2015 20:41
na pewno pyszne
Maridka19 11.02.2015 20:27
@Lis ale za to świetnie smakuje :)
Lis 11.02.2015 20:08
Ciekawy i nietypowy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak