Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet winny 10 ml
sok z cytryny 15 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ząbki czosnku 1 ząbek
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do ryb

Do miski dodajemy ocet winny i wyciśnięty sok z cytryny. Ząbek czosnku kroimy na cienkie paski. Dodajemy liść laurowy oraz pieprz i sól według uznania. Wszystko razem mieszamy kilka razy. Gotową marynatę można odstawić na 15 minut lub odrazu zamarynować rybkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak