Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz z pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica z dorsza 400 g
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Pesto

bazylia świeża 1 szklanka
natka pietruszki 1/2 szklanki
orzeszki piniowe 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz z pesto

Bazylię, pietruszkę, orzeszki i czosnek blenderem utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać sól, pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszać.
Dorsza podzielić na kawałki, obsypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć rybę. Przed podaniem posmarować pesto. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.02.2015 13:56
bardzo smaczny
halina17 10.02.2015 21:29
Dobra ryba.
idealme 10.02.2015 21:21
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak