Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 450 g
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
mąka 1 łyża
śmietana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w sosie

Mięso pokroić w cienkie plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na patelni. W rondelku zagotowujemy ok 0,5 litra wody z liśćmi i ziarenkami ziela,dodajemy podsmażone mięso. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z mięsa. Mięso gotujemy aż będzie miękkie ok 40 min.Następnie dodajemy cebulę. Na patelnie możemy dać trochę wody i zeskrobać to co zostało z mięsa i dodać do sosu.Śmietanę mieszamy z mąką i wodą i dodajemy do mięsa cały czas mieszając żeby nie powstały grudki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.04.2015 09:49
przepyszne mięsko !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak