Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny serniczek.
2.Masę serową przełożyć do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około godzinę w temperaturze 170 stopni.Upieczony sernik wystudzić.
3.Galaretki ( dowolne smaki ) rozpuścić każdą osobno w szklance gorącej wody,odstawić do stężenia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę.
4.Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
5.Śmietanę ubić z cukrem do smaku,dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Na koniec delikatnie wmieszać pokrojone galaretki.
6. Na wystudzony sernik wyłożyć ubitą śmietanę z galaretkami.Placek włożyć do lodówki do stężenia.
7. Przed podaniem posypać startą na dużych oczkach białą czekoladą.