Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
łopatka bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
fasola 30 dag (białej)
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 ziarna
przyprawa uniwersalna 1/2 łyzki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną razem z mięsem przełóż do garnka. Wlej wodę (tyle aby mięso i kapusta były zanurzone). Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 45 minut.
Krok 1 - Kapusta z fasolą foto
2
Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj do kapusty. Gotuj kolejne 30 minut. Mięso wyjmij, rozdrobnij i znów wrzuć do kapusty.
Krok 2 - Kapusta z fasolą foto
3
Fasolę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Dodaj do kapusty i wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Kapusta z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.02.2015 18:26
ciekawe połączenie
Dorian 19.02.2015 18:19
fajny pomysl
RenataZ-et 08.02.2015 21:44
lubię takie połączenie
Wafelek2601 08.02.2015 21:38
Bardzo lubię taką kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak