Cielęcina ze szparagami

Cielęcina ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    60 dag
  • masło

    20 gram
  • wywar ze szparagów

    250 ml
  • gotowane szparagi

    50 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • żółtko jaja

    1 szt
  • pietruszka zielona

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić na rondelku, na maśle stale obracając. Następnie zalać gorącym wywarem, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Szparagi pokroić w kawałki, mąkę wymieszać ze śmietaną. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać śmietanę. Posypać solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dodać szparagi i ogrzać. Rozbełtać żółtko w małej ilości sosu, dodać do potrawy i doprowadzić do wrzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

02.10.2010 07:29
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat