Faszerowane jajka w galarecie

Faszerowane jajka w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • szynka konserwowa

    3 plastry
  • szczypiorek pokrojony

    1 łyżka
  • kukurydza konserwowa

    1/2 puszki
  • groszek konserwowy

    1/4 puszki
  • bulion

    1 szkl
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i ściąć 1/3 jajka. Wyjąć ostrożnie żółtko i rozkruszyć.
Szynkę pokroić w drobną kostkę, połączyć z żółtkami i szczypiorkiem odrobiną majonezu. Napełnić farszem jajka i i przykryć czapeczką.
W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia.
Na spód naczynia w którym przygotujemy przystawkę wyłożyć osączony z zalewy groszek i kukurydzę. Wlać trochę bulionu, wymieszać z warzywami i odstawić w chłodne miejsce. Gdy zacznie się ścinać ustawić w warzywach jajka i zalać resztą tężejącej galarety.
Odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

15.05.2017 17:20
bardzo apetyczna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat