Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki naleśnikowe 8 szt
szpinak mrożony ok.200 g
twaróg 4-5 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
ser żółty 150 g
śmietana gęsta 7 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem pokrojone w drobną kosteczkę ,następnie dodać rozmrożony szpinak ,smażyć chwilę mieszając,doprawić solą i pieprzem.
Do podsmażonego szpinaku dodać biały ser i wymieszać.
Na każdy naleśnik nakładać porcje farszu szpinakowego ,zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym .
W miseczce wymieszać śmietanę ze startym żółtym serem na drobnych oczkach i przyprawami.Polać naleśniki ułożone w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiekać do momentu aż wierzch ładnie się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 01.02.2015 14:10
dobre nalesniki
Adam/ZUB3R 31.01.2015 19:17
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak