SOS MEKSYKAŃSKI

SOS MEKSYKAŃSKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • olej

    łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidory z puszki lub koncentrat

    25 dag
  • sól, pieprz

    dp smaku
  • papryczka chilli

    1
  • papryka czerwona

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Dusimy na oleju aż zmiękną. Rozgniatamy czosnek i dodajemy do cebuli i papryki. Wrzucamy pokrojoną drobniutko papryczkę chilli i dodajemy szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze mała chwilkę.
Mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
Doprawiamy sola.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

24.04.2012 19:34
Wygląda na dobry sos :)

Barbara55

04.09.2011 12:37
wolę nas polski

kielcok1

27.06.2011 17:00
wolę polski

Anna141

29.03.2011 09:20
rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat