Keks

Keks

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    30 dag
  • masło

    15 dag
  • jajka

    4 szt.
  • cukier puder

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • bakalie

    40 dag
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rodzynki dokładnie wypłukać, odsączyć i namoczyć w alkoholu. Pozostałe bakalie drobno posiekać i oprószyć mąką. Pozostałe Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Do masy dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto starannie wymieszać. Bakalie dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę delikatnie połączyć z ciastem. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 90 minut. Ciasto ozdabiamy lukrem i kandyzowanymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damiano

04.06.2015 18:11
uwielbiam keksa

Zdzisław

28.01.2015 15:28
takie słodkości lubię

RenataZ-et

28.01.2015 14:50
uwielbiam taki keks

Andysz

28.01.2015 12:35
mmmmm rewelacja! ;)

Joannasz3190

28.01.2015 12:08
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat