Ryba po grecku inaczej

Ryba po grecku inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów z mintaja

    1 kg
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • cebule

    4 szt
  • Zalewa:

  • wody

    1 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • keczup

    4 łyżki
  • cukru

    2 łyżki
  • octu

    2 łyżki
  • Składniki na ciasto:

  • wody

    1 szkl
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • mąki

    1 szkl
  • jajo

    1 szt
  • olej

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do głębokiego naczynia i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką . Rybę kroimy na kawałki, moczymy w cieście i smażymy na gorącym oleju.Cebule kroimy w kostkę i zeszklić ją na oleju żeby była miękka, Ogórki, paprykę kroimy w kostkę i razem mieszamy. Usmażoną rybę układamy warstwami i na to cebule podsmżoną i warzywa i powtarzeć to układanie w głębokim naczyniu. Z podanych składników przygotowujemy zalewę, wszystkie wkładamy do garnka i zagotowujemy,warstwy ryby i cebuli i na to warzywa zalewami , pozostawiamy do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat