Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierana babka puszek.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

jajko 5 sztuk
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka tortowa 6 łyżek
masło lub margaryna 25 dag
cukier półtorej szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
ocet 10 % 2 łyżki

Dodatkowo

masło lub margaryna 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier puder 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana babka puszek.

1.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy po jednym jajku i nadal ubijamy.
2.Dodajemy mąkę pszenną,ziemniaczaną,sól,proszek do pieczenia i ocet,dokładnie ucieramy na gładką masę.
3.Ciasto przekładamy do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.
4.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni,sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona.
5.Upieczoną babkę studzimy,wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2015 22:34
też taką piekę.
Krystyna32 25.01.2015 11:27
wygląda pysznie
IlonaAlbertos 24.01.2015 23:59
Wygląda apetycznie.
Babeczka35 24.01.2015 19:52
Dziękuję:)
marenka 24.01.2015 19:52
Pyszna babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak