Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe co nieco Maridki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń 1 sztuka truskawkowy
galaretka wiśniowa 1 sztuka
wiśnie bez pestek 30 dag
mięta 4 listki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Porada

Na galaretkę można również dać bitą śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Małe co nieco Maridki

Gotujemy budyń , następnie ostudzony budyń wlewamy do szklanek następnie dodajemy wydrylowane wiśnie. Następnie gotujemy wodę 0,5 litra do galaretki i dodajemy łyżkę żelaty następnie dajemy galaretkę do chłodnego miejsca by troszkę stężała następnie teżejącą galaretkę dajemy na wiśnie i dajemy do chłodnego miejsca aż do pełnego zastygnięcia. Na wierch dajemy listki mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.01.2015 10:38
robię podobne deserki, bo mam w domu dwóch takich smakoszy i zawsze jakieś małe co-nieco chętnie zjedzą :)
Katarzyna/kate1980 23.01.2015 15:14
fajnie wygląda
Ola1young 22.01.2015 14:45
fajny deserek :)
Futka 21.01.2015 19:53
Oj tak! Pyszne to małe co nieco :)
irenka 21.01.2015 19:52
pyszniutki deserek
Adam/ZUB3R 21.01.2015 18:29
smaczny deser
jasiek 21.01.2015 17:16
ale fajne co nieco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak